Lessen

In yoga gaat het er volgens mijn visie om dat jij je goed voelt en niet hoe goed jij eruitziet. Van competitie is geen sprake en de perfecte vorm van de houding is van minder belang. De focus in mijn lessen ligt daarom met name op het ervaren van wat er gebeurt aan de binnenkant, en minder op een perfecte vorm aan de buitenkant.

@ home Bendie-yoga.com

Onder begeleiding ga je aan de slag met technieken voor houding en ademhaling. Door het regelmatig beoefenen gaat je lichaam meer vertrouwd aanvoelen en sta je al gauw versteld van je eigen progressie. Zo ontstaat een flexibeler, sterker lichaam en meer rust in je hoofd.
Als jij dat wilt, dan doet yoga dat ook voor jou.

Lessen, Feeling at home @ Bendie Yoga

Wanneer je met een groep mensen samenwerkt, bereik je met minder inspanning grotere prestaties. Door het beoefenen van yoga ontdek je dat het in je lichaam net zo werkt. Door spiergroepen in je lichaam te trainen om  samen te werken, kun je een onmogelijk ogende houdingen aan nemen met een glimlach op je gezicht.

feeling @ home Bendie-yoga.com

In mijn lessen houd ik het midden tussen serieus en speels. Jezelf ontdekken is al inspannend genoeg, maar wanneer dit op een ontspannen wijze met enige humor wordt gedaan ga je ervaren dat:

“ik moet” verandert in “ik mag”.

De voordelen uit het beoefenen van yoga 

Fysiek

  • Wanneer bewuste ademhaling je tot rust brengt, en je ervaart wat er in je lichaam gebeurt, ontdek je onbekende spieren en ontstaat een krachtiger en buigzamer lichaam.
  • Door het bestuderen van de gebruiksaanwijzing van je lichaam, verleng je de houdbaarheidsdatum.

Mentaal

  • Als je ontdekt dat hetzelfde bereikt kan worden door minder hard je best te doen, gaan stress en verzet over in ontspanning, zachtheid en begrip.
  • Het vervangen van oude patronen door nieuwe inzichten maakt je beter bestand tegen afleiding en vergroot de verantwoording voor je gezondheid.