AcroYoga Workshop Ravenswoud 5-10-19

Wat er soms als onmogelijk uitziet op een foto, blijkt bij het zelf proberen best uitvoerbaar. Door AcroYoga leer je in je eigen lichaam bepaalde spiergroepen te trainen om samen te werken, wat maakt dat een zware last ineens verbluffend eenvoudig te tillen is. Als dan het vertrouwen ook langzaam groeit en de randjes van de comfortzone verschoven worden, dan ontstaat er een klein beetje magie.

AcroYoga Front Bird By Bendie-Yoga.com

In deze workshop gaan we in groepen van drie aan de slag. Iedereen rouleert in de rol van “base”, “spotter” en “flyer”. De base draagt, de flyer vliegt en de spotter communiceert, observeert en beveiligd. Heel langzaam bouwen we de houdingen op waardoor jouw spierkracht en het vertrouwen in jezelf en elkaar evenredig toenemen.

De houdingen die we gaan verkennen zien er, in eerste instantie, verraderlijk eenvoudig uit, maar doordat je ondersteboven hangt zul je gaan ontdekken dat je hersens ineens moeite hebben met de meest eenvoudige opdracht. ‘Strek je rechterbeen’ wordt ineens iets waar je echt over na moet denken.

Naast de inzichten die je krijgt van 2 uur spartelen met je medemens, bestaat de kans ook dat je lachspieren er flink van langs krijgen. Met voorzichtig vallen en opstaan, overleg en doorzettingsvermogen, herontdek je het plezier, waarvan je vergeten was dat je het in je had.

AcroYoga:

  • Je hoeft geen supermens te zijn om nieuwe mogelijkheden van je lichaam te ontdekken.
  • Het contact met je medemens zorgt ervoor dat je nieuw contact met jezelf maakt.
  • Waar je misschien alleen verschijnt, maar beslist met nieuwe vrienden verdwijnt.
  • Een speeltuin voor alle leeftijden en alle niveaus

Hoe ziet een AcroYoga les er uit?

Informatie over de locatie en Opgave voor de workshop