Power vinyasa yoga

Bendie heeft een vernieuwde website, waar je meer informatie vindt. Ook kun je je hier makkelijker aanmelden voor een gratis proefles of kennismaking.

Voor informatie over yoga verwijs ik je graag naar deze pagina.

Wat is power vinyasa yoga?

Bij Power Vinyasa yoga worden verschillende Yoga houdingen in een sequens uitgevoerd. Het ritme van de ademhaling wordt na verloop van tijd leidend voor het uitvoeren van de oefeningen. Wanneer de ademhaling de ontspanning bereikt, zullen ook de bewegingen steeds meer ontspannen en vloeiend gaan aanvoelen.

Tree pose by Bendie-Yoga.com
Hoe ziet een les eruit?

We beginnen met ontspanning en gaan daarna het lichaam opwarmen. Heel geleidelijk nemen tempo en intensiteit van de oefeningen toe, zodat lichaam en geest naar nieuwe grenzen gebracht worden. Tegen het eind van de les wordt de inspanning weer verminderd en wordt de warmte gebruikt voor het strekken van de spieren. Elke les wordt afgesloten met de uitdaging je volledig over te geven aan de ontspanning van lichaam en geest.

Wat brengt het je?

Het opbouwen van conditie, kracht, flexibiliteit, innerlijke rust en het correct gebruiken van de ademhaling, zijn belangrijke doelen binnen de power vinyasa yoga. Door regelmatige beoefening ga je merken dat je zowel lichamelijk en geestelijk sterker en buigzamer wordt. Je ontdekt hoe vloeiend de dans van jouw activiteiten kan worden, als je het ritme van de ademhaling de regie in je dagelijkse leven durft te geven.