Bendie op de Bouwplaats

Bendie heeft een vernieuwde website, waar je meer informatie vindt. Ook kun je je hier makkelijker aanmelden voor een gratis proefles of kennismaking.

Voor informatie over Bendie op de bouwplaats verwijs ik je graag naar deze pagina.

Bendie op de bouwplaats is ontstaan vanuit de gedachte dat je beter voor je lichaam kunt zorgen, als je bewuster wordt van het contact met jezelf. Nadat ik zelf ruim 30 jaar op de bouwplaats heb doorgebracht, ondervond ik aan den lijve dat de gemiddelde werknemer in deze sector niet in de gaten heeft hoe eenvoudig schade aan zijn lichaam te voorkomen is.

Door de soms zware omstandigheden die op een bouwplaats heersen, in de overwegende mannencultuur, lijkt het soms stoer om je lichaam als gebruiksvoorwerp te behandelen. Dat je daarvan op een latere leeftijd vaak spijt krijgt, is een inzicht dat aan de koffietafel meestal geen sexy gespreksonderwerp is.

Urdhva danurasana yoga on construction site by Bendie-yoga.com

Ziekteverzuim, lage prestaties en soms ook een negatieve sfeer op de bouwplaats heb ik gereduceerd zien worden, door de aandacht terug te brengen naar de mens op de eerste plaats, en daarna pas het werk.

Omdat yoga voor de gemiddelde bouwvakker niet bijdraagt aan zijn mannelijkheid, heb ik de wijsheden uit de yoga benut voor het samenstellen van bewegingsoefeningen die voor ieder mens te doen zijn. Op een bewuste manier leren omgaan met je lichaam, vanuit de gedachte dat het goed is voor jezelf, creëert een andere manier van denken die op de langere termijn alleen maar positieve uitwerkingen heeft op jou als persoon en op je omgeving.

Virabhadrasana 3 Yoga on construction site by Bendie-yoga.com

Natuurlijk kan er veel tijd en geld besteed worden aan cursussen in veilig tillen en veilig werken, maar mijn visie is dat al deze cursussen overbodig worden als men de aandacht terugbrengt naar contact met het lichaam en de geest. Als de werkdruk en de prestatiedrang worden weggenomen en er contact is met de menselijkheid, dan ontstaat er een glimlach en neemt de productiviteit toe, terwijl het verzuim kan dalen.

Bendie op de bouwplaats is gericht op het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid en leert je door eenvoudige oefeningen hoe simpel dat kan zijn. Hogere wiskunde is overbodig en een goddelijk sterk en flexibel lichaam bij aanvang is geen vereiste.

Meditation on construction site by Bendie-Yoga.com

Mocht u als werkgever geïnteresseerd zijn geraakt door mijn visie om te komen tot een bewustere beleving van de werkdag van uw personeel, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op via de Email.