AcroYoga

Bendie heeft een vernieuwde website, waar je meer informatie vindt. Ook kun je je hier makkelijker aanmelden voor een gratis proefles of kennismaking.

Voor informatie over acroyoga en acrobatiek verwijs ik je graag naar deze pagina.


Wat is AcroYoga?

AcroYoga is een mengvorm van de kracht uit acrobatiek, de zachtheid uit Thai-massage en de inzichten uit yoga. AcroYoga is grensverleggend plezier, veel meer dan zweven op een tapijtje en kent twee varianten. De lunar variant heeft zachte en ontspannen bewegingen en richt zich op massage, strekken en ontspannen van het lichaam. De solar variant focust op het actieve van de acrobatiek. In deze vorm ben je bezig met balans en techniek, en komt een beetje kracht ook zeker aan bod.

AcroYoga op Yogafestival Schiermonnikoog
Hoe ziet een les eruit?

Na een warming-up gaan we op een veilige en uitdagende wijze in kleine groepjes aan de slag met het aanleren van technieken om elkaar te laten vliegen. Stap voor stap krijg je bouwstenen aangereikt, zodat je spelenderwijs je grenzen verlegt en al experimenterend naar een eindhouding werkt. Door binnen je groep te wisselen van rol leer je hoe het is om zelf te vliegen, om iemand anders te laten vliegen en om te assisteren en begeleiden. Op deze wijze is AcroYoga niet slechts een lichamelijke activiteit, maar ontwikkel je ook kwaliteiten als communicatie en observatie en leer je probleemoplossend te denken en handelen.

AcroYoga by Bendie-Yoga.com
Wat brengt het je?

De menselijke verbinding die bij de beoefening ontstaat, zorgt ervoor dat jij het speelse in jou herontdekt. Door de combinatie van inspanning en ontspanning wordt op een vrolijke wijze de grens van ieders kunnen verlegd, wat resulteert in een tevreden glimlach als standaard gezichtsuitdrukking. Een plezierig gevoel, een energiek lichaam en een rustige geest is wat je meeneemt naar huis.

AcroYoga staat voor plezier en menselijk contact, en leert je:

  • Dat gedachten vaak je beperking zijn, en niet je lichaam.
  • Je lichaam op andere manieren te gebruiken.
  • Te communiceren over jouw wensen en onmogelijkheden.
  • Dat samenwerking de leukste variant is om iets onmogelijks te realiseren.
  • Een ander te vertrouwen, en jezelf daaraan over te durven geven.
  • Dat je niet lenig, sterk of zweverig hoeft te zijn om yoga leuk te vinden.
  • Vertrouwen in jezelf te vergroten en je sterk en moedig te voelen.